FAQ

 

Wat is permanente make-up / cosmetische tatoeage?

Permanent Make-up (PMU) is een pigment aanbrengen vlak onder het huidoppervlak. Door middel van een steriele ultradunne naald die snel op ene neer gaat wordt er een huidvriendelijke vloeistof (pigment) in de huid gebracht. Ik gebruik alleen GGD goedgekeurde pigmenten.

 

Kan PMU bij iedereen toegepast worden?

Helaas is het niet mogelijk om bij iedereen PMU toe te passen. Daarom is het belangrijk om vooraf aan te geven of u huidaandoeningen heeft. Dan kan ik u vertellen of u wel of niet behandeld kunt worden.

 

Op de volgende plaatsen brengen ik geen PMU aan:

-op plekken waar u het afgelopen jaar plastische chirurgie of bestraling hebt ondergaan

-op een litteken dat minder dan een jaar oud is

-op een plek die minder dan zes weken geleden is getatoeëerd

-op een plek waar minder dan drie maanden geleden een tatoeage is weg gelaserd of waar de laserwond nog niet genezen is

-op geïrriteerde huid zoals bultjes, donkere moedervlekken, wijnvlekken of zwellingen.

 

Ik heb diabetes, mag ik behandeld worden?

Bij diabetes (suikerziekte), is PMU in sommige gevallen af te raden omwille van een minder goede wondheling. Hierdoor kunnen kleurverschillen in het pigment ontstaan en wordt het resultaat niet mooi. Niet alle patiënten hebben echter een slechte wondgenezing. Bij de meeste patiënten is het dus geen probleem mits zij de zich houden aan de nazorg die voorgeschreven wordt.

 

Hoe lang duurt de behandeling?

De eerste behandeling duurt gemiddeld 1,5 uur. We bespreken eerst de mogelijkhden en uw wensen. Dan teken ik de wenkbauwen voor en begin direct daarna met de behandeling.

 

Is een nabehandeling noodzakelijk?

Voor een mooi resultaat wordt er een nabehandeling gegeven na minimaal 5 weken. Het pigment dat tijdens de eerste behandeling in de huid wordt gebracht verliest na ongeveer 1 maand 30 – 70% van zijn kleur. Daarom is het belangrijk dat u voor een tweede keer komt.

In uitzonderlijke gevallen kan een derde behandeling nodig zijn.

 

Hoe snel vervaagt permanente make up?

De PMU zal in de loop van de tijd gaan vervagen. Dit komt mede door de natuurlijke cel vernieuwing en het invloed van Uv-licht. Tevens is de huid van ieder individu weer anders. Ik geef het advies om ieder jaar terug te komen voor een Touch-up behandeling, hierdoor blijft uw permanent make-up mooi van kleur en vervaagd het niet naar niets.

 

Wat te doen na de permanente make up behandeling?

Na de behandeling krijgt u informatie mee over de nazorg. Hierin staan adviezen over hoe u het beste uw wenkbrauwen kunt verzorgen maar ook wat u vooral niet moet doen na de behandeling. Het is vooral belangrijk om de instructies die u meekrijgt na de behandeling zorgvuldig uit te voeren.

 

Is het zetten van PMU pijnlijk?

Een behandeling is niet gevoelloos maar iedereen reageert er anders op, ik heb een aangename behandeltechniek en gebruik in overleg een veilige verdoving waardoor de behandeling vrijwel pijnloos is.

 

Ik ben zwanger of ik geef borstvoeding. Mag ik behandeld worden?

Neem geen tatoeage als u zwanger bent of borstvoeding geeft. Niet alle risico’s rond het tatoeëren voor zwangere vrouwen zijn bekend. Mocht u bovendien als gevolg van de tatoeage een infectie oplopen, dan mag u bepaalde medicijnen ter bestrijding van de infectie niet gebruiken, vanwege het risico voor uw (ongeboren) kind.

 

Ik heb botox, mag ik behandeld worden?

U mag behandeld worden indien u de botox behandeling 4 weken geleden heeft gehad. Ik adviseer om eerst PMU te nemen.

 

Wat moet ik vermijden na de behandeling?

Vermijd 2 weken sauna, zonnebank en directe zonlicht. Ik adviseer om 7 dagen na de behandeling geen make-up aan te brengen op het behandelde gebied

 

Worden de wenkbrauwhaartjes geschoren tijdens de behandeling?

Tijdens de behandeling wordt een mooie vorm gegeven aan de wenkbrauwen. Vaak worden de haartjes die niet bij de vorm horen geepileerd of geharst. Indien gewenst kunnen deze haartjes ook blijven.

 

Wat kost permanente make up van de wenkbrauwen?

Komt u voor de eerste keer zijn de kosten €325,-. Dit is inclusief een nabehandeling na 6 weken. Voor het bijwerken kan de prijs varieren afhakelijk van de tijd die er tussen zit.

 

Voor welke leeftijd is permanente make up?

Een permanente make up behandeling is geschikt voor iedereen met een leeftijd vanaf 16 jaar. Hierbij is geen toestemming vereist van je ouders.

 

Hoe moet ik mijn permanente make up verzorgen?

Na de permanente make up behandeling ontvang je instructies voor de nazorg. Het is belangrijk dat je deze instructies goed opvolgt voor het beste resultaat.

 

Hoe wordt permanente make up aangebracht?

Permanente make up wordt aangebracht met een PMU apparaat. Dit lijkt op tatoeëren maar permanente make up gaat net onder de huid zitten. Hierdoor is het semi permanent.

 

Hoe lang blijft permanente make up zitten?

Permanente make up voor wenkbrauwen blijft gemiddeld 1 jaar strak. Hierna zal het geleidelijk vervagen. Wij adviseren hierna een touch up zodat het resultaat weer strak is.

 

Permanente make up en sporten?

Zweet stoot pigment af. Daarom advisereer ik om de eerste 2 dagen na de behandeling niet te sporten. Deze instructies ontvangt u bij het maken van een afspraak en na de behandeling.

 

Permanente make up en sauna?

Zweet stoot pigment af. Daarom adviseer ik om een week na de permanente make up behandeling niet naar de sauna te gaan.

 

Permanente make up en zonnebank?

Je huid is beschadigt. Ga nooit met een beschadigde huid onder de zonnebank. Ik adviseer om de eerste 2 weken na de behandeling niet onder de zonnebank te gaan.